Mondhygiënist kosten

Bent u benieuwd naar mondhygiënist kosten? Lees dan gauw verder, hieronder gaan wij u namelijk de kosten vertellen. De mondhygiënist kosten worden vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit.
De kosten worden verder bepaald door de materialen en technieken die sommige behandelingen vereisen. Elke behandeling voor mondhygiënist kosten heeft een code. Als u de mondhygiënist kosten wilt weten kunt u hieronder de tarievenlijst bekijken. Als u dan de behandeling opzoekt, kunt u rechts in de tarievenlijst de prijs van de behandeling zien.

Vergoeding mondhygiënist kosten

Vergoedingen van een mondhygiënist zijn hetzelfde als bij een tandarts. Als u nog niet op de hoogte was van deze regels of u het misschien vergeten bent gaan wij u het nu uitleggen. Tot 18 jaar worden bijna alle tandarts en mondhygiënist kosten gedekt uit de basisverzekering. Vanaf een leeftijd van 18 of hoger bent u enkel nog gedekt voor de tandarts en mondhygiënist als u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten.

Wanneer een mondhygiënist bezoeken?

Hieronder gaat u een aantal redenen lezen waarom het handig is om een mondhygiënist te bezoeken.

De eerste reden wanneer u langs een mondhygiënist moet gaan is als u bloedend tandvlees heeft tijdens het poetsen van uw tanden. Bloedend tandvlees is een van de meest voorkomende gebitsklachten in Nederland. Om uw tandvlees weer helemaal te herstellen is het belangrijk om langs te gaan bij een mondhygiënist.

Nog een goede reden om een bezoekje te brengen aan de mondhygiënist is als u regelmatig last heeft van gaatjes. Het komt namelijk voor dat zelfs mensen met een goede mondhygiëne last hebben van veel gaatjes. Dat komt omdat gaatjes niet alleen voorkomen door een slechte mondhygiëne. Om er achter te komen hoe gaatjes ontstaan kunt u het beste een afspraak maken met een mondhygiënist die u kan adviseren.

Mondhygiënist kosten

Contact

Heeft u vragen over mondhygiëne kosten? Of heeft u een andere vraag? Dan kunt u ons altijd contacteren. U kunt ons telefonisch bereiken op 06 38 38 70 30 of u kunt een mail met daarin uw vraag sturen naar info@mondzorgutrechtzuid.nl. Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom bij onze praktijk. Adres: Kanaalweg 17 l, 3526 KL Utrecht. Wilt u op de hoogte blijven van onze praktijk? Zorg er dan voor dat u ons volgt op Facebook!