Mondhygiënist kosten: Wat u kunt verwachten te betalen bij bezoek

Mondhygiënist kosten

Bent u benieuwd naar mondhygiënist kosten? Lees dan gauw verder, hieronder gaan wij u namelijk de kosten vertellen. De kosten worden vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).

De kosten worden verder bepaald door de materialen en technieken die sommige behandelingen vereisen. Elke behandeling voor mondhygiënist kosten heeft een code. Als u de kosten wilt weten kunt u hieronder de tarievenlijst bekijken. Als u dan de behandeling opzoekt, kunt u rechts in de tarievenlijst de prijs van de behandeling zien.

Vergoeding mondhygiënist kosten

Vergoedingen van een mondhygiënist zijn hetzelfde als bij een tandarts. Als u nog niet op de hoogte was van deze regels of u het misschien vergeten bent gaan wij u het nu uitleggen. Tot 18 jaar worden bijna alle tandarts en mondhygiënist kosten gedekt uit de basisverzekering. Vanaf een leeftijd van 18 of hoger bent u enkel nog gedekt voor de tandarts en mondhygiënist als u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten.

Tarieven, codes en prestaties 2024

Binnen de mondzorg worden de tarieven vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit. In onderstaand overzicht ziet u de verschillende behandelcodes(prestaties) met beschrijving en het bijbehorende bedrag.
Elke behandeling door de mondhygiënist is opgebouwd uit één of meer codes. Daarnaast kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor materiaal en techniek die (sommige) behandelingen met zich meebrengen.

 De behandelingen van de mondhygiënist, vallen voor volwassenen niet binnen de basisverzekering. Volwassenen dienen, om voor vergoeding in aanmerking te komen, een aanvullende verzekering voor mondzorg hebben. Indien u een aanvullende verzekering heeft, kunt u in uw polisvoorwaarden nalezen of de behandeling geheel dan wel gedeeltelijk wordt vergoed.

Voor personen tot 18 jaar wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering.

*De materiaal- en/of techniekkosten dienen afzonderlijk in rekening te worden gebracht. Dit geldt bij prestaties die voorzien zijn van een sterretje (*). De materiaal- en/of techniekkosten mogen niet hoger zijn dan de door de zorgaanbieder betaalde en/of verschuldigde kosten voor inkoop (zie bijlage 2 bij de tariefbeschikking).

Bij de mondhygiënist kunt u terecht zonder verwijzing van tandarts

  • Mondhygiëne is geen luxe;
  • Professionele mondhygiëne controle;
  • Het wordt gedekt door uw verzekering;
  • Wij regelen alles rechtstreeks met uw verzekering.

Wij nemen op dit moment nieuwe patiënten aan. Bent u een nieuwe patiënt?

Een afspraak maken kan bij ons op korte termijn, ook zonder verwijzing van de tandarts!

Tip: Neem altijd uw verzekeringspasje mee!

Tarievenlijst kunt u ook via de volgende link vinden:

C001 Consult t.b.v een intake, niet zijnde verwijzing `53,50
C003 Consult niet zijnde periodieke controle, zoals probleemgericht consult € 26,75
C010 Schriftelijke medische anamnese € 26,75
C012 Uitgebreid onderzoek t.b.v. opstellen en vastleggen behandelplan € 126,72
C014 Pocketregistratie € 42,24
C015 Parodontiumregistratie € 84,48
C020 Mondzorg aan huis € 21,12

NZA

De kosten zijn ook terug te vinden op NZA hier wordt het vastgelegd en daar zijn we volledig gedekt.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?