Intake bij de mondhygiënist

Dit is uw eerste bezoek aan onze praktijk en we willen graag dat u zich welkom en op uw gemak voelt. Wij zullen ons aan u voorstellen, uw behandelplan bespreken en eventuele vragen beantwoorden.

Uw eerste bezoek bij ons houdt in:

  • Het afnemen van een gezondheidsvragenlijst zodat we uw medische geschiedenis beter kunnen begrijpen. Dit omvat vragen over medicatie, allergieën, medische aandoeningen en leefgewoonten zoals roken, alcoholgebruik of het gebruik van vitaminesupplementen.
  • Daarnaast stel ik enkele vragen over mondhygiëne, zoals hoe vaak u uw tanden poetst en stokers gebruikt. Ook bespreken we eventuele eerdere ervaringen met de mondhygiënist. Mondhygiënisten zijn hoog opgeleide professionals die gespecialiseerd zijn in het behandelen van aandoeningen die verband houden met het tandvlees, de tanden en de kaakgewrichten. Door aan het begin van elke afspraak met mij te spreken, kan ik hier rekening mee houden bij de noodzakelijke behandeling tijdens uw afspraak.
  • Bent u angstig? Geef dit dan aan op uw inschrijfformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden bij het uitvoeren van eventuele behandelingen tijdens uw afspraak.

Tijdens de eerste afspraak leren we u en uw familie kennen. We bespreken uw mondverleden, doen aanbevelingen voor toekomstige behandelingen en leggen uit hoe we u kunnen helpen een gezonde lach te krijgen en te behouden.

Tijdens de afspraak voeren we een grondig onderzoek uit van uw mond, tanden en tandvlees. We reinigen uw gebit en als er problemen of zorgen zijn, kunnen röntgenfoto's nodig zijn.

We controleren ook op tekenen van tandvleesproblemen of tandbederf die behandeld moeten worden.

Als er thuiswonende kinderen onder de 18 jaar bij u zijn, worden zij aangemoedigd om bij de eerste afspraak aanwezig te zijn, zodat zij kunnen leren over de juiste poetstechnieken en welke stappen moeten worden genomen om hun hele leven lang een gezond gebit en tandvlees te houden.

* Het invullen van de gezondheidsvragenlijst

Het invullen van deze vragenlijst is zeer belangrijk omdat sommige ziekten en/of het gebruik van bepaalde medicijnen voorzorgsmaatregelen vereisen voor de behandeling. Deze gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Wij vragen u deze vragenlijst voor uw eerste bezoek in te vullen, zodat wij u vanaf het begin een optimale behandeling kunnen bieden. Wij zullen deze informatie ook gebruiken om veranderingen in uw gezondheidstoestand in de loop der tijd bij te houden, zodat wij problemen in een vroeg stadium kunnen opsporen.

Gezondheidsvragenlijst

Gelieve de gezondheidsvragenlijst in te vullen, die hier beschikbaar is.