Preventieve mondzorg

Wat is preventieve mondzorg? Preventie staat voor voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het doel van preventieve mondzorg is het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen. Om dit doel te bereiken is het van belang dat u bij voorkeur elke zes maanden even langs de mondhygiënist gaat.

Waarom is preventieve mondzorg zo belangrijk?

Wanneer u geregeld uw gebit en tandvlees laat controleren en tandsteen laat verwijderen is de kans klein dat u gebitsproblemen krijgt. Door uw gebit gezond te houden voorkomt u hoge kosten voor de mondhygiënist en tandarts. Maar misschien nog wel een belangrijkere reden voor preventieve mondzorg is dat u voorkomt dat kinderen en volwassenen een traumatische ervaring opdoen door middel van hun gaatjes laten vullen of hun tanden laten trekken.

Wat kan ik zelf doen?

Er is ook preventieve mondzorg die u zelf thuis kunt uitvoeren. Hieronder gaan wij u er een aantal vertellen. Het eerste is het poetsen van de tanden voordat u gaat slapen en nog een ander moment gedurende dag. Het beste is voor het ontbijt. Ten tweede is het belangrijk om de poetstechniek te gebruiken die de tandarts of mondhygiënist u heeft uitgelegd. Vervolgens is het belangrijk om tandpasta te gebruiken dat fluoride bevat. Als de fluoride namelijk in het tandglazuur opgenomen wordt zorgt het ervoor dat de tanden bestendiger worden tegen tandbederf.

Daarom is het ook belangrijk dat als u klaar bent met het poetsen van uw tanden u niet uitspoelt met water. Dat zorgt er namelijk voor dat de fluoride geen tijd heeft om in te trekken in uw tanden. Het gebruik maken van hulpmiddelen zoals floss, stokers en ragers raden wij ook aan. Ragers, tandenstokers en flossdraad zijn namelijk hele goede producten die u kunnen helpen met het verwijderen van de laatste etensresten waar de tandenborstel (het liefst elektrische tandenborstel) niet bij kan komen. Nog een goed hulpmiddel hiervoor is mondwater. Mondwater bevat namelijk antibacteriële ingrediënten die als doel hebben het proberen te voorkomen van tandvleesaandoeningen.

Preventieve mondzorg

Contact

Heeft u vragen over preventieve mondzorg? Of heeft u een andere vraag? Dan kunt u ons altijd contacteren. U kunt ons telefonisch bereiken op 06 38 38 70 30 of u kunt een mail met daarin uw vraag sturen naar info@mondzorgutrechtzuid.nl. Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom bij onze praktijk. Adres: Kanaalweg 17 l, 3526 KL Utrecht. Wilt u op de hoogte blijven van onze praktijk? Zorg er dan voor dat u ons volgt op Facebook!