MondhygiĆ«nist Vianen: #1 šŸ¦· Beste & Professionele MondhygiĆ«nist

 

Mondhygiƫnist Vianen

Bent u op zoek naar mondhygiƫnist Vianen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Mondhygiƫne is erg belangrijk voor uw mondgezondheid. Een goede hygiƫnische routine kan veel problemen helpen voorkomen. Bij Mondzorg Utrecht Zuid bieden wij een breed scala aan diensten om uw tanden en tandvlees gezond te houden. Wij werken nauw samen met onze patiƫnten om een behandelplan te ontwikkelen dat voldoet aan hun behoeften en doelen.

Onze mondhygiƫnisten maken gebruik van de nieuwste technologie om u te voorzien van hoogwaardige zorg in een comfortabele omgeving. Wij zijn toegewijd aan het leveren van uitstekende tandheelkundige zorg in een ontspannen sfeer waar u zich op uw gemak kunt voelen. Ons doel is ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring heeft bij het ontvangen van tandheelkundige zorg.

Waarom naar Mondhygiƫnist Vianen?

Mondhygiƫnist Vianen is een professionele mondhygiƫnepraktijk die een breed scala aan tandheelkundige behandelingen biedt om uw tanden, tandvlees en mond gezond te houden. Onze ervaren mondhygiƫnisten luisteren naar uw wensen en adviseren u over de beste behandeling voor uw situatie. U kunt bij hen terecht voor spoedeisende hulp en voor regelmatige mondonderzoeken (controles) en gebitsreinigingen.

Wij zorgen ervoor dat ons team op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen in de tandheelkunde door middel van regelmatige bijscholingscursussen, zodat zij u de best mogelijke service kunnen bieden elke keer dat u ons bezoekt voor een behandeling of advies.

Wat doet de mondhygiƫnist in Vianen?

De mondhygiƫnist in Vianen is een tandheelkundige professional die is opgeleid om mondzorgdiensten te verlenen aan patiƫnten. Het doel van de mondhygiƫnist is om tandziekten te voorkomen door middel van voorlichting, behandeling en onderhoud van het gebit en tandvlees van patiƫnten.

De dagelijkse routine van een mondhygiƫnist in Vianen omvat:

 • Het bezoeken van patiĆ«nten thuis of op kantoor;
 • Het maken van rƶntgenfoto's indien nodig;
 • Het uitvoeren van mondhygiĆ«ne (tandenpoetsen) en andere preventieve procedures om het gebit schoon en gezond te houden;
 • Het onderzoeken van de mond van de patiĆ«nt met een intra-orale camera, waarbij tandplak en kalkaanslag op het tandoppervlak wordt blootgelegd;
 • Scaling en root planing (verwijderen van tandsteen) voor het verwijderen van plaque opbouw;
 • Het geven van fluoridebehandelingen om het tandglazuur te versterken en gaatjes te voorkomen;
 • Het geven van sealants (plastic coatings) die de tanden beschermen tegen tandbederf;
 • Het geven van schriftelijke instructies aan patiĆ«nten voor een goede mondhygiĆ«ne thuis.

Ervaart u angst bij uw tandarts in Vianen?

Heeft u last van angst bij uw tandarts in Vianen? Hier volgen enkele tips om uw angst te voorkomen:

 1. Zoek een tandarts/mondhygiƫnist die bij u past. Ga niet naar de eerste de beste die zich aandient. Onderzoek tandartsen/mondhygiƫnisten en zoek er een die vaardigheden en ervaring heeft in het behandelen van patiƫnten met angst.
 2. Vraag hoe ze uw angsten zullen aanpakken en of ze suggesties hebben voor manieren om uw zenuwen te kalmeren voordat u voor een afspraak komt. Sommige tandartsen/mondhygiƫnisten zullen u zelfs toestaan om een extra bezoek te brengen, gewoon om te wennen aan het zien van hen of om in het praktijk te zijn, voordat u een afspraak maakt voor werkzaamheden die aan uw gebit moeten worden gedaan.
 3. Neem iemand mee waar u zich prettig bij voelt, zodat die u kan helpen uw zenuwen te kalmeren tijdens uw afspraak. Zij kunnen zelfs bij u blijven terwijl u een behandeling ondergaat, als zij daartoe bereid en in staat zijn.

Tips voor thuis

Als je bent zoals de meeste mensen, word je nerveus als je het woord "tandarts" hoort. Het idee van iemand die met scherpe voorwerpen in je mond prikt, kan een beetje huiverig zijn. Maar als u uw tanden een leven lang sterk en gezond wilt houden, is het belangrijk dat u ze goed verzorgt. Hier zijn enkele tips om je tanden thuis schoon en gezond te houden:

Poets je tanden twee keer per dag

Poets uw tanden twee keer per dag gedurende minstens twee minuten per keer. Gebruik een tandenborstel met zachte haren en fluoridetandpasta.

Poets met kleine ronddraaiende bewegingen het oppervlak van elke tand of kies; let vooral op de tandvleesrand en moeilijk bereikbare plaatsen zoals tussen uw tanden en langs de zijkanten van uw tong.

De American Dental Association raadt aan uw tandenborstel elke 3-4 maanden te vervangen, of eerder als de haren gerafeld of versleten zijn.

Gebruik een elektrische tandenborstel

Elektrische tandenborstels zijn effectiever dan handtandenborstels en kunnen u tijd besparen doordat u minder tijd kwijt bent met tandenpoetsen. Elektrische tandenborstels hebben batterijen die langer meegaan, waardoor ze handiger zijn voor reizigers. Als u echter vaak reist en een elektrische tandenborstel hebt die niet lang meegaat of waarvan de batterij snel leeg raakt, kan dit een ongemak zijn.

Poets niet te hard

Zachtjes poetsen is een belangrijk onderdeel van een goede mondhygiƫne. U moet twee keer per dag twee minuten lang uw tanden poetsen. U kunt het beste na de maaltijd en voor het slapen gaan uw tanden poetsen. Te hard poetsen kan het tandvlees beschadigen en ervoor zorgen dat het zich na verloop van tijd van de tanden verwijdert. Dit maakt het makkelijker voor tandplak om zich onder het tandvlees op te bouwen en verhoogt uw risico op tandvleesproblemen en andere mondproblemen.

Poets met een tandenborstel met zachte haren die comfortabel in uw mond past zonder pijn of ongemak te veroorzaken. Gebruik geen te kleine of te grote tandenborstel - kies er een die comfortabel aanvoelt als u hem tussen duim en wijsvinger houdt en met uw wijsvinger zachtjes op de borstelharen drukt (zo weet u welke hoek het beste werkt).

Flos ten minste eenmaal per dag, bij voorkeur voor het slapen gaan

Zorg ervoor dat u ten minste eenmaal per dag stokert, en bij voorkeur 's avonds voordat u gaat slapen. Stokeren is een essentieel onderdeel van uw dagelijkse mondhygiƫne en helpt uw tanden en tandvlees gezond te houden door stukjes voedsel te verwijderen die na de maaltijd tussen uw tanden en tandvlees vastzitten. Als u een beugel heeft, gebruik dan altijd interdentale ragers.

Conclusie

Vergeet niet dat een goede mondhygiƫne u kan beschermen tegen een heleboel verschillende problemen. Door deze eenvoudige gewoonten in acht te nemen en uw tanden en tandvlees regelmatig te verzorgen, kunt u veel problemen voorkomen die tot ernstige gezondheidsproblemen kunnen leiden.

Bij de mondhygiƫnist kunt u terecht zonder verwijzing van tandarts

 • MondhygiĆ«ne is geen luxe;
 • Professionele mondhygiĆ«ne controle;
 • Het wordt gedekt door uw verzekering;
 • Wij regelen alles rechtstreeks met uw verzekering.

Wij nemen op dit moment nieuwe patiƫnten aan. Bent u een nieuwe patiƫnt?

Een afspraak maken kan viaĀ hier.

Tip: Neem altijd uw verzekeringspasje mee!